Oferta Formativa

 

La formació és un element fonamental a Amics de la Gent Gran, una eina essencial per a la persona voluntària i el seu creixement dins de l'entitat, i també per a l'acompanyament que reben les persones grans.

Som conscients que realitzar voluntariat comporta la gestió d'emocions i exposa a situacions fascinants i enriquidores, però sovint desconegudes. És per això que us volem acompanyar i ajudar amb la formació com a peça clau de la vostra pertinença a Amics de la Gent Gran, i dotar-vos d'eines necessàries per millorar la comprensió dels aspectes clau relacionats amb les persones grans i el paper social del voluntariat.

Forma't amb nosaltres!

Aquest any el departament de formació us ofereix un pla formatiu adaptat a les necessitats del voluntariat i de les persones grans. Les persones interessades us podeu inscriure a la nostra agenda formativa, on trobareu càpsules, sessions i trobades que aborden diverses temàtiques, entre d'altres: 

  • La soledat en la vellesa
  • La detecció del maltractament a persones grans
  • La gestió dels límits i la gestió de la frustració
  • Dir adéu. Comiats abans i després de la mort
  • Acompanyament emocional al voluntariat: Espai d'empatia
  • Assertivitat i empatia...

Aquest pla formatiu està gestionat i dissenyat per professionals i vol potenciar els aspectes més importants de la vida de les persones grans, amb l'objectiu d'ajudar-vos a aprofundir al màxim en l'experiència de fer voluntariat.

La Fundació Amics de la Gent Gran compta amb el reconeixement d'escola formativa, dins del Pla de Formació de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, un fet que posa en valor les accions formatives que oferim en tots els àmbits, també en el terreny professional.

Des de l'inici de la pandèmia, hem adaptat la nostra formació als espais virtuals, un format que seguirà vigent, però que s'alternarà amb accions formatives presencials que s'organitzaran en algunes delegacions. A la informació que trobareu a la fitxa de cada acció formativa podeu consultar totes les especificacions, la temàtica, la data i el format de la trobada. 

Podeu consultar el document amb les accions formatives d'aquest any mitjançant aquest enllaç: Accions formatives 2023 

Si voleu rebre més informació sobre el nostre pla formatiu, o bé sol·licitar una formació a mida per a la vostra organització, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

Teresa Padrosa

Jaume Granja

“Les persones voluntàries que acompanyem persones grans vivim experiències de tots colors. La formació d’Amics de la Gent Gran ens ofereix orientació, coneixement i guia per fer el viatge al costat d'una persona gran. Ens ajuda a entendre millor què i com ho podem fer, i contribueix a que els vincles d’amistat no parin de créixer.

Veniu i formeu-vos amb nosaltres, creixem i gaudim juntes!

Teresa Padrosa i Jaume Granja, persones voluntàries i formadores d’Amics de la Gent Gran