Història

La nostra història és la de la lluita contra la soledat no desitjada de la gent gran. Tres dècades en les quals el somni d’un petit grup de persones apassionades per una causa s’ha convertit en un projecte d’amistat i de companyia per més de cinc mil persones grans i voluntàries.
 

París, 1946

Saps qui és l’Armand Marquiset? Es tracta d’una d’aquelles persones que va voler deixar una emprempta al món ajudant a la resta. Un dels herois sense capa dels que tant es parla, d’història desconeguda per la gran majoria.

Després de la Segona Guerra Mundial, molta gent gran es veu afectada per la soledat no desitjada i l’aïllament social. Armand Marquiset decideix dedicar la seva vida a la lluita contra aquesta trista realitat. Per això, crea la Fundació Les Petits frères des Pauvres, convertida avui en dia en una federació internacional que segueix donant valor a moltes vides.
 

Barcelona, 1987

La història de Marquiset ens inspira i per això el 4 de setembre del 1987 ens unim 4 persones per fundar Amics de la Gent Gran a Catalunya. Una tasca que hauria estat impossible sense el suport de les més de 4.000 persones voluntàries que en els últims 33 anys ens han ajudat a acompanyar a més de 3.000 persones grans que han recuperat la il·lusió.
 

València, 2000

Neix l'Associació Amics de la Gent Major a València. La finalitat inicial és ajudar al gran nombre de gent gran sola, en situació de vulnerabilitat i amb pocs recursos econòmics, al barri valencià de la Torre. L'any 2010 es constitueix com a Fundació. La iniciativa s'expandeix per la ciutat fins a arribar a les més de 800 persones grans acompanyades de l'actualitat.

 

Saragossa, 2017

Celebrem 30 anys defensant els drets de la gent gran. Obrim delegació a Aragó, reafirmant així el compromís amb la lluita contra la soledat no desitjada. Mesos més tard iniciem el projecte Barrios Amigos a Saragossa, una aposta pel treball comunitari i en xarxa.

 

Madrid, 2020

El 2020 establim una delegació a la Comunitat de Madrid per seguir desenvolupant l'acció social a una població urbana a on es dóna una incidència més gran de la nostra causa. Així mateix, per a complir amb la missió de desenvolupar estratègies d'intervenció i prevenció de la soledat no desitjada, és fonamental la interlocució directa amb les diverses administracions encarregades del desenvolupament de polítiques públiques (estatals, autonòmiques i locals) que afecten les persones grans i a la societat en general.

 

Reconeixements

 

2021
Medalla d'Or del Col·legi de Treball Social
2019 Premi al XXI Congrés de Voluntariat
2018 Reconeixement de l'Ajuntament de València
2018 Premi de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya
2018 Premi Llegat Valldejuli
2017 Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona
2012 Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
2011 Premi Estatal de Voluntariat Social
2011 Premi Civisme als Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya