Coneixes els avantatges fiscals de ser solidari/a?

Avantatges-fiscals-solidari

Penses que la vellesa és massa important per viure-la en soledat? Les donacions a ONGs i fundacions com Amics de la Gent Gran permeten desgravar fins a un 80% dels diners que aportes. No només ajudes a fer que cada dia més de 2.600 persones grans deixin enrere la soledat no desitjada, sinó que també reps un benefici com contribuent!

     

Quins passos has de seguir?

    

El procés és ben senzill:

  1. Fes-te soci/a o donant de l’entitat.
  2. Rep el teu certificat fiscal. A partir del mes de febrer, t’enviarem a casa el certificat amb l’import total de les aportacions realitzades durant l’any fiscal anterior. Necessitem el teu DNI o NIF per informar l’Agència Tributària, així que si encara no ho has fet, truca’ns al 93 207 67 73 o escriu-nos un correu a info@amicsdelagentgran.org.
  3. Inclou el certificat a la teva declaració de la renda i obtindràs les deduccions a l’IRPF.

   

Quines són les deduccions a l’IRPF?

    

Els criteris canvien segons la donació que facis:

  • Els primers 150 euros que donis desgravaran el 80%. Tingues en compte que la xifra contempla el total aportat a una o diverses entitats.
  • A les quanties superiors a 150 euros s’hi aplica una desgravació del 35%. La llei premia la teva fidelitat i compromís en cas que faci més de tres anys que ens ajudis, incrementant la desgravació fins al 40%.
  • Tingues en compte que la deducció té un límit del 10% de la base liquidable!

    

Si ets una empresa també desgraves

     

Les persones jurídiques (empreses) poden desgravar de l’Impost de Societats el 35% de la donació. En el cas que hagis fet donacions superiors a 150 euros durant els darrers tres anys fiscals, la deducció augmenta fins al 40%. El límit segueix sent el 10% de la base liquidable, però tens la possibilitat d’aplicar les quanties no deduïdes als períodes impositius que concloguin en els 10 anys immediats i successius.

    

Les teves donacions permeten que més de 2.600 persones grans deixin enrere la soledat, ens ajudes?

Compartir

Articles relacionats