Mesures davant al COVID-19

Logo Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran adopta mesures per a acompanyar i prevenir a les persones grans davant el COVID-19.


A causa de l'evolució de la crisi provocada pel COVID-19, Amics de la Gent Gran ha adaptat la seva activitat i les seves comunicacions amb l'objectiu de donar el màxim suport possible a les persones grans que acompanyem, grup de població especialment vulnerable davant la propagació del virus.


En primer lloc, l'entitat fa una crida a la calma a la població, a la no estigmatització de les persones grans com a focus d'infecció i a aplicar les mesures de precaució que des de les fonts oficials es transmeten. Molta de la informació que es rep a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació pot generar alarma i confusió. Considerant, a més, que la major part de les persones majors que acompanyem manquen de vincles sòlids de confiança per a contrastar la canviant situació actual, el nostre compromís com a organització és fer-los arribar de la forma més personalitzada possible les recomanacions de salut pública i, sobretot, escoltar-les i tranquil·litzar-les, a més de mantenir el nostre acompanyament emocional permanent.


Gràcies al nostre model d'acció social, de proximitat i confiança, les persones voluntàries s'estan mobilitzant a través d'equips en cadascun dels 48 municipis on estem, per a fer trucades de seguiment a les més de 3.000 persones grans acompanyades, amb la finalitat de mantenir-les informades i que durant aquest període no vegin la seva sensació d'aïllament i soledat accentuada.

El benestar de les persones grans és la nostra prioritat, per la qual cosa s'han adoptat les següents mesures:

  • Comunicació a tots els grups d'interès de l'entitat sobre les recomanacions de prevenció oficials, així com dels canvis que l'acció social està experimentant en aquest període.
  • Cancel·lació de les activitats grupals. Fins que la situació s'estabilitzi, se suspenen totes aquelles activitats d'oci amb persones grans i persones voluntàries com a mesura preventiva.
  • Mobilització dels equips d'acció de voluntariat per a fer trucades de seguiment a les més de 3.000 persones grans acompanyades.
  • Cancel·lació de les visites setmanals individuals en els domicilis i centres residencials per a persones grans. També com a mesura preventiva, l'entitat ha cregut convenient suspendre les visites individuals, les quals podrien col·laborar a crear situacions de risc.


Així mateix, el treball d'anticipació desenvolupat prèviament a la crisi ens permet com a organització continuar amb la nostra tasca. Així doncs, exceptuant les mesures marcades, l'entitat seguirà en ple funcionament en la modalitat de teletreball. Amb això s'assegura contribuir a la no propagació, també des dels professionals que formen part d'Amics de la Gent Gran.

 

INFORMACIÓ SOBRE LES MESURES DE PREVENCIÓ I RECOMANACIONS OFICIALS

 

Cada Conselleria de Sanitat ha disposat un mitjà d'informació per a la ciutadania, per a evitar col·lapsar el 112, el qual solament ha d'utilitzar-se en situacions d'urgència. En el següent enllaç es poden trobar els números de referència de cada Comunitat Autònoma: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/telefonos.htm 

Aquesta és una situació emergent i de canvi ràpid, que sobretot està afectant les persones grans, per la qual cosa encara que no hem de generar alarmisme, és necessari que estiguem informats i seguim les mesures de prevenció oficials per tal d'oferir informació i suport a les persones grans que acompanyem.

Més informació a:
Ministeri de Sanitat del Govern d'Espanya
Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
 

Compartir

Artículos relacionados